vrijdag 30 oktober 2009

Vondst op zolder

Vrijdagmorgen, het beloofde zonnetje laat op zich wachten. Dan maar huishoudelijk worden: opruimen, poetsen, een was draaien. Er moet iets naar zolder gebracht worden, daar valt mijn oog op een plastic tas met o.a. fotoalbums en veel, heel veel losse foto's. De albums en foto's waren van een tante, een zus van mijn vader. Ik had er weleens vluchtig ingekeken maar nu ga ik er "even" voor zitten.

Ik kijk in de albums en tientallen foto's gaan door mijn handen. En dan ineens sta ik met een silhouetje van mijn grootmoeder in mijn handen.
Ik heb haar jammer genoeg nooit gekend.

Iemand heeft er met potlood "moeder" onder geschreven. Mijn tante? mijn vader? Het ontroerd me en ik weet meteen dat het silhouetje mee naar beneden gaat, daar krijgt het een mooi plaatsje, bij haar naaidoos. Het is kwetsbaar dus doe ik het in een fotolijstje.

Om elf uur ging ik naar boven om kwart voor twee was ik weer beneden!
Wel vaker sta ik op zolder met dingen in mijn handen waarvan ik niet eens meer weet dat ik ze heb. De komende tijd zal ik wat meer zoldervondsten laten zien.

Een goed weekend allemaal

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige portretje is dit zeg. Geef mij ook zo'n zolder.Heerlijk snuffelen lijkt me dat. Staat erg leuk zo bij je naaidoos. Fijne avond , groetjes Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk een zolder waarvan je niet weet wat er staat. Ben benieuwd naar de volgende vondsten.
  groetjes en een fijne week.
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je reactie op mijn blog. Leuk portretje heb je gevonden. Ik heb op zolder ook al zoveel spullen opnieuw gevonden. Soms ligt het er jaren en dan opeens komt er van alles tevoorschijn. Trouwens welkom in blogland, had je nog niet opgemerkt. Heb me als volger aangemeld.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Caatje, wat een leuke blog heb jij. Ik zat net even heerlijk te lezen over je belevenissen. Ik ga je volgen.

  Groeten van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder is dit Caatje, echt een vondst om te koesteren !
  die naaidoos is trouwens ook erg mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.
Lieve groet, Carina