dinsdag 2 februari 2010

Weggooien ....

Een kunst op zich en ik ben er geen ster in. Bij aardewerk, porselein of glas moet ik realistisch zijn. Is het te lijmen, doe ik er nog iets mee. Nee, dan weg ermee. Helaas dat stadium bereik ik meestal niet. Alleen wanneer iets in tig scherven ligt is het makkelijk om de restanten weg te gooien maar anders kan ik geduldig aan tafel zitten met een krant, scherven en lijm en dan maar passen en meten. Het resultaat is niet altijd even mooi want ook lijmen is een kunst op zich, daar ben ik inmiddels wel achter.

Het vervelende is dus dat ik in de schuur en op zolder pakketjes, gewikkeld in allerlei soorten papier, heb liggen waarvan de inhoud meestal een verrassing is en op betere tijden wacht.

Behalve dat ík dit doe, deden mijn grootmoeder en moeder precies hetzelfde.
Ik heb dus ook geërfde scherven.
Het pakket in het rode papier is zo'n erfstuk en leverde deze Delfts blauwe schervenverzameling op.

 

 


De fruitschaal is door mijn moeder ooit met bizonkit gelijmd, daardoor zitten er die lelijke bruine vlekken op.
Ik weet nog hoe en wanneer de schaal brak. Ik was een jaar of zes/zeven en liet mijn moeders huishoudportemonnaie (ja ja die had je toen nog) erop vallen, niet de inhoud ;-) maar de metalen knip was de boosdoener. Ik schrok me wild maar mijn moeder zei: "Daar kan jij toch niets aan doen, niet huilen hoor, ik lijm hem wel". Hij heeft nog jaren als fruitschaal gediend.
Ik ga hem weer neerzetten, zonder bruine vlekken!
De zilveren beugel kan er gelukkig af, dan laat ik de schaal in warm water met wasmiddel weken om de oude lijmlaag op te lossen (volgens een tip).
Kan ik weer een uurtje puzzelen!

 
 

Het lampje pfffffff nu even geen beginnen aan, nog maar even terug in het papier. Grappig hé dat kartonnetje dat een druipend kaarsje moet voorstellen?

 
 


Het vaasje is niet mooi gelijmd maar als ik het op een goede manier, gevuld met bloemen neerzet, vallen de barstjes niet meer zo erg op.

 
 
 


Free Signature Generator

6 opmerkingen:

 1. Hoi hoi, dank voor je reactie EN voor het volgen :) Volg jou nu ook lol.

  Ik heb OOK een Nederlandse blog:

  http://pinkprincessdecorating.blogspot.com/

  Kom maar eens langs zou ik zeggen (virtueel dan vanwege de afstand lol ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ah wat grappig ik gooi het dan gelijk weg. Maar leuk dat jij het gewoon lijmt. Ziet er prachtig uit dat vaasje zo met die bloemen. Ja en LEEF dat ken ik. Onze boot ligt daar vlakbij in de winterstalling. Mag man klussen en ik geef het daar uit. Is jou Resedentie de zelfde als die van mij??? Lieve groet.....Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha wat bijzonder dat je moeder ne oma dat ook al deden..en jij er ook mee besmet bent..zo houd je wel een band met hen, mooi vind ik dat ! Wat een goede tip met wasmiddel om die leleijike bruine lijm te verwijderen..ik heb ook nog zo'n delfsblauwe vaas met dezelfde lelijke kit..misschien vat ik nog moed om die ook eens te doen..ik ben heel benieuwd naar hoe jouw fruitschaal er straks uitziet ! Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Carina,
  wat grappig dat jullie deze 'hobby'zo aan elkaar doorgeven, ik had het denk ik allang opgegeven als ik zoveel scherven had. Nou succes met plakken meid en je ziet er idd bijna niets meer van als je de bloemen in het vaasje zet.
  groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Carina, bedankt voor je leuke reactie. Wat heb jij een leuke blog, ik wil je gaan volgen, maar er gaat steeds iets niet goed. Morgen maar in de herkansing. Wat een leuke post over de scherven. Ik vind het ook wel een uitdaging als iets stukgevallen is dit te lijmen, maar dan moet het wel iets van waarde voor mij zijn.

  Fijn weekend en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja.....vroeger werd alles gelijmt. Nu gooien de meeste mensen het meteen weg. Nieuwe dingen kopen is zoveel sneller gedaan!!

  Jammer idd van die bruine vlekken.Maar het vaasje kun je nog goed gebruiken, als er bloemen instaan zie je er helemaal niks van.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.
Lieve groet, Carina