zaterdag 7 augustus 2010

Montmartre in Gouda

Tot en met eind augustus wordt er op het plein tussen het Waaggebouw en het stadhuis op woensdag een brocantemarkt gehouden, er is werkelijk van alles te koop en ook niet onbelangrijk er is over de prijzen flink te onderhandelen.

In de Waag is een kaasmuseum gevestigd, we liepen er even naar binnen maar door de warmte van de laatste tijd was de kaaslucht wel heel erg sterk aanwezig pffff vlug de frisse lucht weer in.

 


De Sint Jan is een kerk met onder andere prachtig gebrandschilderde ramen.
Deze keer was de brocantemarkt het doel om naar Gouda te gaan maar deze kerk is zeker een bezoek waard. Ik kom regelmatig in Gouda en heb de kerk al meerder keren vanbinnen gezien.
Nu om de kerk heen gelopen en op het terras nabij het Gouds museum een rustig plekje gevonden, prima koffie hebben ze daar.

 


 


Er valt zoveel te zien.

 


En met deze aankoop ben ik thuis gekomen. In totaal 6 kop & schotels en 6 ontbijtbordjes.

 

 

 


Fijn weekend allemaal, Carina

9 opmerkingen:

 1. Owowie jij hebt een mooie vondst gedaan in Gouda ! Zo schattif die roosjes, mooi bewerkt, zucht écht een treasure !
  Leuk dat je wat aan mijn agenda hebt, dank je wel dat je er gebruik van maakt, en bedankt voor deze mooie post ! De kerk heb ik nog niet van binnen gezien..dus die ga ik ook gauw eens bekijken,

  fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kop en schotels Carina......gaaf hoor...mooie vondst !! leuk de Gouda foto's......en wat een heerlijk bakkie koffie............yammie.................liefs Ria........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Carina,

  Wat een mooie aanwinsten! Ik had er ook op kunnen vallen :-)!

  Leuk om foto's van Gouda te zien. Ik ben in een dorp vlakbij Gouda opgegroeid. Ik die tijd bezocht ik de stad regelmatig. Als was het alleen al vanwege de leuke winkeltjes, de bioscoop en het jazz festival! Tegenwoordig kom ik er jammergenoeg niet meer zo veel. Misschien moet ik hier toch maar eens verandering in brengen!

  Een fijn weekend!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat een leuke tip, ik woon in Rotterdam vlak bij de trein Alexandrium en ben daar binnen 10 minuten, wellicht dat ik dat woensdag wel even ga doen!
  Enne bedankt voor je leuke berichtje..
  PS had ik ook toen mijn eerste kat doodging, maar moet je zeggen dat ik erg blij was dat ik toch Angel & Devil heb genomen niet als vervanging want dat kan gewoon niet, maar je krijgt toch altijd wel veel liefde van dieren! En ik ben een voorstander van asielkatten. Sommige mensen vinden het duur (een kitten hier kost 125 euro, nou ga eens rekenen, zag dat eens sterilisatie 110 euro kost, een chip 60 euro, eerste enting 35 euro, dan nog de wormenkuren enz.... in het asiel wordt dat allemaal gedaan en krijg je nog goede voeding mee ook... Koopje dus!
  Groetjes en nog een fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Carina,
  Dankjewel voor je berichtje en leuk dat je mij gaat volgen. Ik kom ook zeker terug bij die van jou.
  Gouda is erg leuk zo te zien, erg ver voor ons, maar als we een keer in de buurt zijn ga ik zeker even die kerk bewonderen.
  Fijne avond,
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Carina, ik kom even een tegenbezoekje brengen en je bedanken voor de lieve reactie op mijn blog. Leuk dat ik hier meteen een rondleiding krijg door het mooie Gouda. Ik zie ook nog een logje met dames is Scheveningse klederdracht. Nu heb ik zojuist ook een klederdracht uit Scheveningen geplaatst. I zag het gisteren in een museum.
  Je had een vraagje over het volgen.Op je bloggeraccount kun je me toevoegen. Die heb ik zelf ook en daar voeg ik jou ook toe.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige vondst.......
  Kom vaker bij je hoor.......
  Enne bij mij staat de koffie voor je klaar.
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi carina,

  wat ontzettend leuk je post over Haarlem ik woon zo'n 10.min van de stad en kom er ook heel graag de sfeer de winkeltjes ja een stad naar mijn hart als je nog eens in de buurt bent je bent van harte welkom,

  lieve groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze heb ik gemist, wat zijn ze mooi!! En nog wel 6 stuks!! Bofferd!!

  Met die roosjes erin is het helemaal af!! Geweldig!!

  Fijne avond, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.
Lieve groet, Carina